September 22, 2023

Smarta torkkulor för fårull finns på Amazon

Jag har en bekännelse: Även om mitt jobb är att skriva om friskvård och att leva grönt, är några av mina val… långt ifrån bra och en tveksam nyans av grönt. När det till exempel kommer till mitt hår använder jag den kemiska sammansättningen som gör att det ser ut och luktar som bäst. glödlampa? Jag är beroende av den mjuka glöden från miljövänliga glödlampor; Ingen LED med lång livslängd kommer någonsin att passera min tröskel. Och tvätt? Min favorit torktumlare är ett populärt stormarknadsmärke, laddat med kemikalier och “engångsmaterial” – vilket betyder avsett för deponi – för att inte tala om att kostnaden för dessa ark verkligen ökar. Så när jag hörde talas om en uppsättning med sex torkkulor i naturlig ull för endast $19 på Amazon med en kupong på sidan, var jag bara tvungen att prova det.

Amazon

Dessa saker lovar att mjuka upp kläderna på ett miljövänligt sätt.

$19 på Amazon

Eftersom jag är noga med att inte tvätta och torka mina kläder för ofta (det slits ut snabbt och jag är inte ett fan av att tvätta) uppskattar jag verkligen att dessa bollar också minskar torktiden – inte bara är det skonsammare för tygerna , men sparar också energi, vilket innebär lägre energikostnader. (Ännu mer miljövänligt än jag trodde.) Plus mindre tid att tvätta!

Det finns många billigare alternativ som har bra recensioner, men märket som jag har hört talas om, Smart Sheep, är handgjort i Nepal av ren nyzeeländsk ull. Det är mycket resor för något som är tänkt att rädda jorden, men jag var fortfarande glad att prova dem. När allt kommer omkring har de nästan 52 000 femstjärniga recensioner på Amazon! Det var allt, kära läsare.

Jag håller på att lära känna mina nya torkkulor

Smarta fårtorkbollar kommer sex i ett paket med ett litet instruktionskort. De ser ekologiska ut – som något du skulle se i en dekorativ korg i en lyxig heminredningsbutik – och min katt längtade efter att ha dem.

Garnnystan och tvätt i torktumlaren

De är gjorda av 100% nyzeeländsk fårull. Du vet att det inte kan vara det. (Foto: Amazon)

du använder

Jag sköt ut min katt ur källaren och följde den enkla guiden: ”Placera ulltorkkulor i torktumlaren med din tvätt.” Slå på torktumlaren.” Enkelt nog.

Löftet var att genom att studsa mellan mina plagg skulle bollarna “lyfta och separera tyger”, öka luftflödet och därmed torka kläderna snabbare – och göra dem mjukare.

Jag kastade in fem torkbollar med en stor mängd träningskläder och jeans och reserverade en ifall jag skulle vilja ge den till min katt. Jag skrev ner tiden.

Resultaten

Istället för att vänta på torktumlarens arga pip återvände jag till källaren 15 minuter före den vanliga 30 minuters torktiden. Mina kläder var inte bara helt torra och fria från statisk elektricitet, de var så mjuka – som om de hade spenderat en timme i dem med sköljmedel och mitt favoritlakan (laddat med kemikalier).

Njut av det taktila nöjet (ingen fukt plus silkesmjukhet) när jag trevade genom korgen, hämtade bollarna och upprepade sedan experimentet med en mängd handdukar och örngott. Fullkomlighet.

När jag drog på mig min favorit-t-shirt trodde jag att jag kunde sakna lukten av mina torktumlare – men det gjorde jag inte. Mina kläder luktade bara…rent. Om du gillar lite doft, rekommenderar Smart Sheep att du lägger till en droppe eterisk olja till en torkboll.

slutsats

Dessa torkkulor har smärtfritt eliminerat kemikalier från mitt liv. Det är den typen av ekorörelse jag älskar. Inga uppoffringar, inga besvär och stora ekonomiska besparingar. För 15 USD för sex bollar kostar dessa bollar mer än en stor låda med mina (nu tidigare) favoritlakan. Men medan jag kan göra 244 lass med den här lådan, lovar mina ulltorkkulor långt över tusen lass varje – det är mer än fem års tvätt! Och eftersom de minskar torktiden med två tredjedelar sparar jag mycket på energikostnaderna.

Det bästa av allt är att de inte tar med sig något skräp till planeten – för om de tappar sina magiska krafter kommer min katt att använda dem för evigt och alltid.

Smarta får

För lite extra kan du få ett paket med dessa bedårande valpar – och det finns till och med pingvin- och fårdesign!

$25 på Amazon

Vill du att din tvätt ska lukta himmelskt? Dessa bästsäljande eteriska oljor med ren arom borde göra susen:

Amazon

Lägg bara till en droppe till dina torkkulor – detta populära och prisvärda set innehåller dofter av lavendel, teträd, eukalyptus, pepparmynta, citrongräs och söt apelsin.

$10 på Amazon

Självklart, om du har Amazon Prime får du fri frakt. Inte medlem än? Inga problem. Du kan registrera dig för din kostnadsfria 30-dagars provperiod här. (Och om du inte har Prime får du fortfarande fri frakt på beställningar över $25.)

De recensioner som citeras ovan återspeglar de senaste versionerna vid tidpunkten för publicering.

Letar du efter fler bra Amazon-hemerbjudanden? Kolla in dessa:

bil

 • Hotor papperskorg med lock och förvaringsfickor

 • Kinder Fluff Car Window Solskydd (4-pack)

 • Bärbar luftkompressor VacLife däckpump

 • Avapow 6000A startmotor för bilbatteri

Dammsugare

 • Fykee sladdlös dammsugare

Kök

 • Henckels högkvalitativa 15-delade knivset med block

 • Calmbee Plast Folie Dispenser och Bag Organizer

 • Kitchellence 4-i-1 köksknivslipare

Hem

 • Svalkande sängkuddar från Cozsinoor

 • Budding Joy klädförvaringspåsar

 • Midea 8 000 BTU bärbar luftkonditionering

 • LiBa PEVA 8G duschdraperi för badrum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *