October 1, 2023

“Jag upplevde det själv när jag inte prioriterade det”

Jessica Biel rapporterar om att börja skolan och fostra två pojkar.  (Foto: Getty; designad av Quinn Lemmers)

Jessica Biel rapporterar om att börja skolan och fostra två pojkar. (Foto: Getty; designad av Quinn Lemmers)

Välkommen till Ministigar alltsåYahoo Life’s Uppfostran Serie om glädjen och utmaningarna med att uppfostra barn.

Tillbaka till skolan kommer med många utmaningar som familjer helt enkelt inte behöver tänka på på sommaren. Och det är precis vad Jessica Biel upplever inför att hennes äldste son Silas återvänder till klassen. Och en av de mest stressiga pusslen är att ta reda på vad du ska packa din 8-åring till lunch.

“Jag klagade bara för mina vänner och familj och till och med på mina sociala medier, “Vad ska jag göra med lunchen?” Hur ska jag hantera det?’” erkänner Biel. “De första veckorna i skolan är så kaotiska och stressiga. Dina barn känner stressen och du känner stressen och allt du vill göra är att göra ditt bästa och alltid ligga steget före.”

Det var därför hon blev inspirerad att samarbeta med DoorDash för att skapa Grab & Go Bento, bento-inspirerade luncher för stressade föräldrar. Luncherna var så framgångsrika att de snabbt sålde slut, men appen erbjuder också bekväm matleverans, vilket gör det enkelt att fylla på med matvaror för veckan eller fylla på med låga matvaror.

Sättet som appen kan förenkla måltidsförberedelser är särskilt användbart för Biel eftersom hon strävar efter att hitta balanserade frukostar och luncher för sina pojkar. “Om jag inte frågar [my son what he wants to eat, he] kommer tillbaka och säger “Du sa inte till mig vad jag skulle äta till lunch”, säger hon. “Så han är förvånad över vad jag stoppar in där. Även om jag säger “Åh, det här är hans favoritsaker.” Han kommer att älska det. Det är så roligt. Jag känner att jag aldrig kan vinna. Jag bryr mig verkligen om att göra mitt liv lite lättare och hjälpa andra föräldrar att göra detsamma, helt enkelt för att jag verkligen vet hur svårt det är.”

Biel tillägger att allt som gör det lättare att tänka när man lagar balanserade måltider “är en otrolig hjälp när du försöker komma tillbaka till rytmen för att komma tillbaka till skolan.”

För att komma tillbaka till den här rytmen måste hon också ändra sina barns sömnschema. “De är vana vid att sova sent på sommaren och har ett lite lösare schema”, säger han godis Stjärna. ”Nu måste man se till att de går och lägger sig lite tidigare än de brukar för att hålla dem mätta [night’s rest]. Och sedan ta ut dem, ta ut dem, mata dem och gå ut genom dörren i tid. Det här är verkligen stressigt för mig. Jag känner att det är en av de svåraste delarna.”

Det hon däremot trivs bäst med är kopplingen till sina söner genom maten. “Jag älskar verkligen att laga mat med min lilla [Phineas, who is 3]säger den stolta mamman. ”Han ser fram emot att vända och blanda saker i pannan. Vi blandar ihop massor av pannkakor, knäcker ägg i skålen och blandar ihop alla ingredienser till något roligt och svängigt. Han gillar flippen och mixen. Och han har en cool liten köksstege så att han säkert kan stå på bra höjd.”

Och Biel älskar att äta med Silas. “Han och jag är pastamänniskor”, konstaterar Biel. ”Han och jag gillar att sitta ner och ta en Bolognese. Jag har en känsla av att han kanske är en foodie just nu i sitt liv. Tydligen äter den lille fortfarande beige mat hela tiden. Det gör det roligare för mig att äta med min äldre och utforska olika smaker.”

Tvåbarnsmamman har också njutit av att se sina pojkar närma sig varandra som bröder. “Det skiljer fem år mellan dem, så de lever två väldigt separata liv”, förklarar hon. ”Nu när de blir lite äldre spelar de tillsammans. Min äldre har lite mer tålamod att leka med den lille som han vill. Och så vill lillen bara göra det som Silas gör. Och igår såg jag Silas rida Phinny på rygg i poolen som om han var en delfin. De bara pratade och lekte runt poolen. Och det har varit så trevligt att se och se att förhoppningsvis kommer deras band att fortsätta att fördjupas.”

Sommarlovet har gett hela familjen fler möjligheter att umgås. “Min äldre son tog min man till tandläkaren med den lille, och sedan filmade han honom hos tandläkaren”, säger Biel, som är gift med sångaren Justin Timberlake. “Han filmade alla dessa små bitar av hans tandrengöring, vilket var riktigt gulligt. Min äldre gillar verkligen film och kameror så han dokumenterade det och så visar vi Phinny: ”Titta vilket bra jobb du gjorde i tandläkarstolen!” Titta så mycket du öppnade munnen! Wow! Bra för dig!’ Normalt sett skulle de aldrig gå på varandras tandläkarbesök eftersom Silas skulle vara i skolan, så det är verkligen gulligt.”

Även om stressiga stunder som att hitta Silas lunch säkerligen kommer att dyka upp, inser Biel att det inte är värt det att bli för involverad i vissa strider. “Jag är säker på att om några år kommer de att äta bättre och då har vi större fisk att steka”, säger hon. “Om jag kunde se tillbaka eller berätta för en förälder [I’d say,] “Oroa dig inte för små saker.” När du har något stort att göra är det en sak. Men om de missar några måltider eller inte alltid äter de mest balanserade måltiderna kommer de att bli bra. Och du kan hitta glädjen och lekfullheten och det roliga på så många olika sätt om du tittar hårt och bara tar dig ur din vuxna hjärna.”

Hon försöker också ha mer tålamod med Phinny, som “plötsligt har alla dessa riktigt specifika saker som måste hända.”

“Han har alla dessa olika saker som han gillar att göra [before bed]Han måste till exempel rada upp djuren och han måste ha taket på ett visst sätt”, förklarar Biel. “Även om jag gör de saker som han ber om, så är de fortfarande inte rätt och jag säger “Vad? Jag vet inte hur jag ska hjälpa dig.’ Så roligt. Han är bara sin egen person. Han försöker bara ta kontroll över sitt liv, och jag lär mig att jag skulle kunna vara lite mer känslig och medkännande om det.”

Och medan hon tar itu med dagliga föräldrafrågor, tar Biel sig tid att ta hand om sitt eget välbefinnande. “Jag är en stor förespråkare för egenvård”, säger hon. “Jag har själv upplevt det när jag inte har prioriterat det… Jag tror aldrig att det nödvändigtvis är prioriterat för arbetande föräldrar eller vårdare, men det måste stå högt på listan någonstans.”

För Biel ser egenvård ut som terapi, meditation och träning – allt som hon säger är “mycket fördelaktigt.” “Det är så jag hittar min balans och lindrar stress”, säger hon. “Jag älskar att röra på min kropp och det är min favorit sak att göra. Jag vet bara att jag är en bättre mamma, partner, ensamstående person, person, kvinna, person när jag ger mig själv lite tid.”

Ändå är det ingen överraskning att Biel brinner för allt som gör livet lite lättare för alla som uppfostrar ett litet barn och delar med sig av: “[What] Jag önskar verkligen alla vårdgivare och alla föräldrar i världen [is to] Ta bara lite tid – närhelst du kan hitta den.”

Friskvård, föräldraskap, kroppsuppfattning och mer: lär känna det WHO Bakom Oj med Yahoo Lifes nyhetsbrev. Logga in här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *