September 29, 2023

“Jag kan inte se vad jag gjorde fel för att förtjäna det”

RICHMOND, Va. – Efter att ha blivit avsiktligt förstörd av Bubba Wallace på Las Vegas Motor Speedway förra året, bad Kyle Larson NASCAR att lätta på straffen.

Varför bad han om överseende med Wallace, som kraschade frontalt in i ytterväggen med den högra svansen på Larsons #5 Chevorlet och sedan sköt han honom ilsket efter sig?

Eftersom Larson trodde att det i huvudsak var hans fel efter att ha skickat Wallace i samma riktning det var vad Denny Hamlin gjorde för att vinna den 23 juli på Pocono Raceway.

“Jag tycker att jag är en väldigt rättvis person”, sa Larson till reportrar efter lördagens kvalpass på Richmond Raceway. “Jag gör misstag men när jag tog Bubba i ett hörn sa jag att han hade all rätt att vara arg på mig. Jag sa till och med till NASCAR “Snälla stäng inte av honom” för jag orsakade detta. Jag tror att jag är rättvis för det mesta när det kommer till hur jag reagerar på saker.”

På grund av detta hade cupseriemästaren 2021 det svårt att släppa sin 20:e plats på Pocono Raceway, där han kraschade in i väggen efter Hamlins försök att ta ledningen, vilket underblåste den nuvarande kontroversen om förarnas skrupler i NASCAR:s Premier Series denna vecka.

“Jag tror att jag under hela min karriär alltid har varit väldigt rättvis när det gäller saker som jag har förlorat på”, sa Larson. “Även om jag har gjort människor olyckliga eller förstörda, så många gånger i min karriär kan jag föreställa mig att någon gör fel på mig och alla andra runt omkring mig säger “du måste göra det här.” Du borde inte vara hennes pojkvän.’

“Och jag kan alltid titta på vad jag har gjort för att försätta mig i en position att falla eller vända. Jag kan bara inte föreställa mig vad jag gjorde fel i det här fallet för att förtjäna att bli vilseledd. Det gör mig upprörd och jag känner mig stark över hur jag hanterade det och sånt där.”

Larson sa att han var argare efter lopp (“vanligtvis på mig själv”), och han talade i sin typiskt uppmätta ton, utan ett spår av ilska, om Pocono-incidenten och nästa generations etik (besvarade varje fråga i 15 minuter besvarad av en grupp av media). Möte).

Men Hendrick Motorsports-stjärnan har tagit itu med incidenten mer än någon annan i en karriär som har sträckt sig över två decennier och sträckt sig över nästan alla racingserier i Nordamerika (med nästa års Indy 500).

“Jag tenderar att skruva ihop saker snabbt,” sa han. “Jag tror att (media) ofta skulle vilja få ut mer av mig. Jag har en känsla av att jag brukar lyckas med detta. Den här gången svek jag nog allt till min attityd den här veckan eftersom det har hänt honom oftare än någon annan ryttare i min karriär. Och så vanns en seger. Det gör dig också frustrerad.”

Mycket av hans besvikelse kom från hur han behandlades av Hamlin, även om det är att vänta efter att hans gode vän (åtminstone utanför banan) klarade samma manöver mot Ross Chastain på Pocono förra året.

“Jag blev inte förvånad eftersom förra året gjorde han exakt samma drag med Ross, en ryttare han inte respekterar och inte borde ha respekterat vid den tiden,” sa Larson. “Jag visste att möjligheten fanns att ta det steget. Jag hade mer oro över omstarten innan. Jag tänkte att om han kommer in kommer han att göra det han gjorde förra året för det fungerade.

“Men jag hoppades att han kanske skulle ha lite mer respekt för mig för att jag förstörde mig och vår vänskap så många gånger. Men sedan gjorde han exakt samma drag, så jag gissar…. vad som helst.”

Hamlin För det mesta slog han en ton av obotligt trots Direkt efter sin 50:e cupvinst hade han tonat ner tonen lite i lördags (“Det är svårt att säga att jag skulle göra något annorlunda i det ögonblicket; jag gillade verkligen inte resultatet”) och ville försöka träffa Larson personligen på racerbanan.

De nöjde sig med ett kort sms-utbyte på fredagskvällen, som Hamlin beskrev som “bra”.

“Det kommer alltid att finnas meningsskiljaktigheter och ibland måste man hålla med om att inte hålla med”, sa han. “Det är bra, men jag tror att det viktigaste är att lyssna på den andra personen och förstå varför de är frustrerade. Ibland fastnar man i sin egen värld och tänker på sitt eget lag och hur viktigt det är för dem. Och sedan när en incident som denna händer måste du sätta dig ner och ta en stund för att höra den andra sidan. Det förstår jag definitivt till fullo.”

Larson sa att det inte var någon mening med att träffas personligen eftersom “vi bara ville komma överens om att vi skulle vara oense och förmodligen bli ännu mer frustrerade på honom.” Och jag är säker på att det motsatta är sant. Jag tyckte att de korta texterna vi hade var bra och i slutändan förmodligen de bästa. Jag kommer över saker ganska snabbt. Så jag är säker på att jag kommer över det med tiden.”

Men det fanns några punkter han ville ta upp innan han gav upp:

– Larson upprepade sin intervju efter loppet i söndags med NBC Sports Kim Coon och sa “Det kan se lite annorlunda ut” nästa gång han möter Hamlin i en omstart. Larson noterade att han avböjde att göra samma drag mot ledaren Kyle Busch i flera omstarter av Gateway-loppet, som Busch vann förra månaden.

“Jag respekterar Kyle och det var därför jag gick in i Gateway med respekt”, sa han. “Och jag respekterar Denny lika mycket, om inte mer. Eller jag gjorde det. … Man kan inte förutse hur saker och ting kommer att utvecklas. Jag vet vad jag kan förvänta mig när jag kör runt den. Jag hoppas att han förväntar sig detsamma tillbaka.”

– Efter kommentarer från Hamlin, William Byron, Kevin Harvick och Ross Chastain på lördagen sa Larson att nästa generations bil (med sin avsaknad av sidokraft och robustare konstruktion) gjorde det mycket lättare att tvinga fram problemet och att göra en omkörning genom att hoppa djupt inuti. Bilen på utsidan har inget annat val än att släppa gaspedalen och ge vika, eller gå på full gas medan den lutar sig och riskerar att slå i väggen.

“Utomstående med den gamla bilen var opåverkad i det här fallet”, sa Larson. “Det var precis vad jag gjorde med Bubba. Jag gick in där och jagade honom uppför banan, gav honom luft på vänster sida och slog in honom i väggen. Ja, det är säkert. Du har sett det hos andra. Och Denny har gjort det ett antal gånger och är riktigt bra på det.”

– Även om Hamlin sa att praktiken har slagit fast under det senaste decenniet, och vinster är knutna till slutspelsplatser och uppflyttning till omgången, tycker Larson inte att det borde vara en accepterad del av NASCARs verksamhet, även om det har blivit vanligt är ( andra exempel ges). Lördag: Hamlin vs. William Byron i Texas förra året, Chase Elliott vs. Hamlin i Charlotte; Logano mot Byron i Darlington.

“Som Bubba var rasande när han förstörde mig efter att jag satte honom i stängslet, du borde inte göra det. ‘Va. En del av det. Det är bara racing. “Jag lämnade ett spår efter dig,” sa Larson. “Det är det verkligen inte. Det är mindre än ett körfält där luften trycker din bil åt höger. Jag skulle säga att Pocono verkligen inte var uppe i luften. Jag kände inte luften. Han sprang på mig innan jag nådde utgången och jag hade inget annat val än att krascha in i väggen. Jag fick slut på vinklar för hörnet. Där spelade luften en mycket mindre roll. När jag släppte in Bubba i väggen var allt uppe i luften. Vi rörde aldrig. Men jag kastade honom mot väggen med luften.

“Det är en produkt av bilarna och aerodynamiken, men jag skulle inte säga att det har accepterats. Du behöver inte röra någon för att förstöra någon. Du kan använda den till din fördel för att åtminstone höra någon som behöver lyfta gasreglaget på förlängningen för att avsluta sin löpning och sedan kunna dra dem i sidled neråt precis på raksträckan. Jag tror att detta är något vi alla använder de flesta helger. Men ända sedan Bubba har jag försökt att inte köra in folk i väggen, inte för att jag försökte köra in honom i väggen då. Men jag försöker vara lite mer försiktig och uppmärksamma var jag och de är placerade.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *