September 22, 2023

“Jag är så tacksam att min kropp kan göra de saker den gör.”

WWE-stjärnan Leah Van Dale berättar varför hon är öppen med sina graviditetsförluster  (Foto: Getty; designad av Quinn Lemmers)

WWE-stjärnan Leah Van Dale berättar varför hon är öppen med sina graviditetsförluster (Foto: Getty; designad av Quinn Lemmers)

Välkommen till Ministigar alltsåYahoo Life’s Uppfostran Serie om glädjen och utmaningarna med att uppfostra barn.

När moderskapet närmar sig är Leah Van Dale övertygad om att efter varje storm kommer en regnbåge. WWE Star använde frasen i sitt graviditetsmeddelande på Instagram den 1 maj: “Vårt lilla mirakel kommer i november och vi kunde inte vara mer exalterade.”

Stormen för Van Dale, känd på scenen av aliaset Carmella, var kopplad till ett livshotande slutfall och graviditetsrelaterad förlust av graviditeten.

“Jag hade ett positivt graviditetstest och sedan några mycket lätta tester”, säger hon till Yahoo. “Jag fick mens, hela grejen, och jag var som “Okej, bra.” Jag har förlorat ett barn till. Men jag fick reda på att allt var en del av utomkvedshavandeskapet.”

En viktig faktor för henne var att “det är så viktigt för kvinnor att känna sina kroppar och lyssna på dem och veta när något är fel.”

Hennes förluster inspirerade henne också att göra det. “Jag var tvungen att dela det för efter två förluster kände jag mig som en annan person”, säger Van Dale. “Och jag kände att om jag går igenom det här, då måste det finnas andra kvinnor där ute som lider i tysthet.”

I sin tur kom många människor, inklusive människor från hennes umgängeskrets, ur behovet av att tacka henne för att hon uttalade sig. “Jag säger inte att du måste dela din historia, men jag tror att ju mer vi pratar om de här sakerna och ju mer öppna vi är om dem, desto mindre skam och skuld kommer vi att ha”, säger Van Dale.

Efter hennes utomkvedshavandeskap beordrades Van Dale av sina läkare att ta en graviditetsuppehåll. Och det har visat sig förvånansvärt befriande, konstaterar hon. “Det gjorde att jag kunde rensa min hjärna från dimman i samband med att försöka bli gravid eller fundera på att bli gravid”, säger hon. ”Det var en välsignelse att få leva mitt liv. Jag gick tillbaka till jobbet. Jag tänkte bara ‘låt mig leva mitt liv’.”

Och så blev hon gravid.

Van Dale säger att hon kände sig sjuk, sömnlös och saknade energi under sin första trimester. “Jag minns att jag tänkte: Varför är det ingen som pratar om hur hemska de första månaderna av graviditeten är?‘ minns hon. Och eftersom hon inte har talat ut om att vara gravid än så kände hon sig lite isolerad. “Vissa människor delar sin graviditet tidigt, vilket är bra, och jag önskar att jag hade haft modet att göra det, för det hade varit fantastiskt att ha en större gemenskap av kvinnor att engagera sig med och prata med om dem.” hon minns: “Så du känner dig bara olycklig och som om du är den enda personen i världen som detta händer.”

Nu är hon tacksam för att hon befinner sig i vad hon kallar “smekmånadsfasen” av sin graviditet. “Jag mår jättebra, jag känner mig som mig själv och jag trodde aldrig att det skulle kännas så bra”, säger hon.

Faktum är att Van Dale gick banan vid Miami Swim Week förra månaden när hon var gravid i sjätte månaden. Det var ett steg hon kände sig tvungen att ta för att bevisa att en blivande mamma fortfarande kan vara sig själv.

“Med graviditeten, ja [this mindset that] “Du måste täcka upp, du måste sitta hemma, vara försiktig, göra ingenting, gå inte till gymmet, träna inte, det kan du inte göra igen”, säger hon. “[But] Jag har en kiropraktor, en bäckenbottenterapeut och min barnmorska, och de säger: ‘Nej, du bara fortsätter.’ Gör Pilates, gå till gymmet, spring. Livet stannar inte. Vi behöver inte sluta vara de vi är.”

I åratal var Van Dales “största oro” om moderskapet att behöva ändra vem hon är. “Innan jag ens tänkte på att bli gravid tänkte jag “jag vill inte sakta ner.” Jag gillar att klä mig sexigt. “Jag gillar att vara mig själv och göra min egen grej”, och det har varit min inställning i flera år, minns hon och tillägger att hon nu inser att hon kan göra de sakerna och bli en blivande mamma. “Jag skulle älska att komma tillbaka i ringen och vagga banan i bikini. Det är viktigt för kvinnor att acceptera vem de är. Jag hoppas att jag kan uppmuntra åtminstone en annan kvinna att vara så här: Jag ska göra det. Varför inte? Vem bryr sig om vad andra tycker?

Van Dale gör det också till en prioritet att ta hand om sin mentala hälsa innan hon föder. ”Jag är en stor förespråkare för terapi och skulle vilja komma in i terapi i förväg [to giving birth]”, delar hon. “Jag skulle älska att träffa någon och bara kunna se till att allt är bra och att jag mår bra mentalt och fysiskt.”

Även om Van Dale ibland blir förvånad över förändringarna som hennes kropp går igenom (“Det finns dagar när jag ser mig i spegeln, jag tänker: Herregud, jag kan inte ens se mina fötter. Det var konstigt!”) den professionella brottaren gör sitt bästa för att utöva tacksamhet. “Varje morgon vaknar jag och tänker: Jag är så tacksam för att min kropp kan göra de saker den görsäger Van Dale. “Även med missfallen var jag aldrig frustrerad över min kropp eller upprörd för att jag kände Något klickar inte. Och jag är tacksam att det är nu. [My body] En bebis växer och jag känner mig så välsignad för det.”

Friskvård, föräldraskap, kroppsuppfattning och mer: lär känna det WHO Bakom Oj med Yahoo Lifes nyhetsbrev. Logga in här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *