October 4, 2023

Ett före detta bakproffs ärliga tankar

Om du har sett den senaste säsongen av Björnen På Hulu kanske du kommer ihåg scenen där en kock helt förvandlar en smutsbelagd panna som ser ut att vara redo för papperskorgen med hjälp av restaurangstädprodukten: Bar Keepers Friend. Och även om du inte alltid kan tro på allt du ser på TV, är jag här för att garantera detta skorpborttagningspulver, som jag tror är ett måste för både hem- och kändiskockar. Nuförtiden lever jag på att skriva om köksprodukter, men jag brukade vara en professionell bagare, så jag har haft en hel del erfarenhet av olika städare – och detta underverk på 7 dollar är den verkliga affären när det kommer till livslängden för köksprodukter för att förlänga din kokkärl. Här är min ärliga recension:

Amazon

Sju dollar är ett litet pris att betala för så STORA resultat.

$7 på Amazon

Innan du slänger dina rester täckta kastruller och kastruller (och spenderar stora pengar på ett nytt köksredskap), rekommenderar jag starkt att du behandlar dem med Bar Keepers Friend, eftersom det finns en god chans att du inte ens får dem efter jobbet är klart känna igen mer. Och jag borde veta; Även om jag inte längre arbetar i ett professionellt kök, använder jag mina kokkärl så mycket att jag bara tittar på dem får dig att tro att jag var en korttidskock. Kort sagt, de får Verkligen äcklig Verkligen snabb.

För många människor kan mina hårt nedsmutsade kokkärl se rent ut sagt hopplösa ut (se bilden nedan), men Bar Keepers Friend har några överraskningar i rockärmen. Jag kan inte berätta hur många smutsiga köksredskap som dess fläckborttagningsförmåga har sparat mig och hur mycket pengar den har sparat mig genom åren. Andra rengöringsmedel jag har provat kommer inte ens i närheten när det gäller effektivitet, men jag ska erkänna att det vid första anblicken verkar väldigt blygsamt. När allt kommer omkring, vilken skillnad kan ett pulver göra som inte ens innehåller blekmedel? Det betyder att den har funnits i över ett sekel, så du vet att den gör något rätt!

Författare håller upp en fläckig stekpanna / Författare håller en bartenders vän

Har du testat praktiskt taget allt för att rengöra dina kokkärl utan framgång? Bartenderns vän till räddningen! (Foto: Britt Ross/Yahoo)

hur man använder

Jag är förmodligen den lataste städaren på planeten, så det jag gillar bäst med Bar Keepers Friend är att det inte är arbetskrävande. Allt du behöver göra är att fukta det du vill rengöra, strö en rejäl mängd pulver över, gnugga försiktigt, skölj och torka torrt. Nyckelordet är “mild” då jag vanligtvis inte behöver förbruka en massa armbågsfett för att se mycket förbättring – vilket mina svaga armar är mycket tacksamma för!

För bästa resultat brukar jag låta den sitta i några minuter innan jag gnuggar in den så den hinner bli av med fläckar, rost, fett – you name it. Sedan använder jag en trasa eller svamp och börjar putsa in den i mina kastruller. När jag gör detta ser jag till att gå i samma riktning som metallens penseldrag, om några. För intensiva fläckar har jag upptäckt att det fungerar bättre att använda den grova delen av en torr svamp än en fuktig, men jag har också lyckats med fuktiga trasor. Att se före och efter är så tillfredsställande och blir aldrig tråkigt; Jag menar, titta bara på bilderna av min panna lite längre ner. Om det inte får dig att tro på magi, jag är inte säker på vad som kommer att göra det!

mångsidighet

Nämnde jag att detta rengöringspulver effektivt rengör mycket mer än bara kastruller och kastruller? Du kan också använda den för att ta bort fläckar, rost, smuts, tvålskum och mineralavlagringar från diskbänkar, apparater, bänkskivor av icke-sten, badkar, toaletter, kakel, vinylbeklädnad, båtar, etc. Egentligen går det nog snabbare att lista vad det är dricks Kan användas på guld, silver (förutom sterling silver), polerad sten, gjutjärn och lackade, målade eller spegelvända ytor. Jag reserverar det personligen för mina metallpannor för att undvika att skada beläggningen på mina non-stick-pannor. Men om du är osäker är det alltid en bra idé att testa produkten på en liten, inte så uppenbar plats för att se till att den är säker.

Kul fakta: Bar Keepers Friend är designad för att vara hållbar och hälften av vattnet som används i tillverkningen är regnvatten som har samlats upp och sparats! Dessutom är den biologiskt nedbrytbar och säker för avloppsreningsverk. Mitt enda klagomål är att du måste dra av ett klistermärke från toppen av behållaren för att avslöja hålen som pulvret kommer ut ur, men då finns det inget lock att återförsluta dem med. Jag brukar få bra användning av klistermärket och återanvända det, men när det tappar sin klibbighet täcker jag det med plastfolie som hålls på plats med ett gummiband.

En vän till bartendern strödde det på den smutsiga pannan, eller så ser pannan blank och ren ut på den skurade sidan

En bild kan säga mer än tusen ord, men med resultat som dessa kan Bar Keepers Friend spara tusentals dollar över tiden! (Foto: Britt Ross/Yahoo)

“Fantastiska” recensioner

Tusentals Amazon-shoppare håller med mig när det kommer till effektiviteten hos Bar Keepers Friend – så mycket att de har tagit sig tid att ge det det perfekta femstjärniga betyget.

“Kräver inte mycket “armbågsfett” men försök att inte vara snål med produkten”, delade ett annat fan. ”Jag har använt den på rostfria kastruller, stekpannor och redskap, samt bakplåtar av aluminium. De ser alla nästan helt nya ut.”

“Jag hade lite rost på handfatet och var rädd att jag aldrig skulle få ut det, så jag gav det ett långt försök utan att förvänta mig att det skulle fungera”, skrev en före detta skeptiker. “Det fungerade inte bara, det tog ingen ansträngning alls och rosten var helt borta på mindre än 60 sekunder! Det här är en livräddare!”

“Det här är helt fantastiskt”, sa en entusiastisk recensent, som också postade före-och-efter-bilder. “Jag har provat andra botemedel mot äcklig injekteringsbruk i min dusch, men Bar Keepers Friend är det enda som någonsin har fungerat. Kombinera den med en bra fogborste och du är klar!”

Amazon

Måste man städa MYCKET? Ta detta tvillingpaket och få varje burk för bara 5 USD!

$10 på Amazon

Självklart, om du har Amazon Prime får du fri frakt. Inte medlem än? Inga problem. Du kan registrera dig för din kostnadsfria 30-dagars provperiod här. (Och om du inte har Prime får du fortfarande fri frakt på beställningar över $25.)

De recensioner som citeras ovan återspeglar de senaste versionerna vid tidpunkten för publicering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *