October 4, 2023

en ärlig recension av chers glass

Cher introducerade Cherlato.  (Illustration: Aisha Yousaf för Yahoo; Foto: Getty Images)

Cher introducerade Cherlato. (Illustration: Aisha Yousaf för Yahoo; Foto: Getty Images)

Du borde tro att Chers glass är utsökt.

När det tillkännagavs förra veckan att den legendariska sångerskan, skådespelerskan och modeikonen hade skapat sin egen linje av frysta godsaker, märkt Cherlato, utlöste det otaliga skämt om smakerna på sociala medier. Jag vet att jag förväntade mig att det bara skulle vara ännu en kändisprodukt; Inte illa – Cher är trots allt Cher – men inget speciellt.

Och ändå, när jag fick en chans att fördjupa mig i skapelserna vid en pressvisning i Los Angeles den 28 juli, insåg jag hur fel mina första förväntningar hade varit. Det här var fantastiskt. Bonus: Foodtrucken som delar ut den – det enda stället den är tillgänglig just nu – spelade några Cher-favoriter, som “The Shoop Shoop Song (It’s in His Kiss)” medan du njöt av den.

Och det finns en anledning till smaken. Cher slog sig ihop med Gianpaolo “Giapo” Grazioli, en välkänd gelatokonstnär i Nya Zeeland som säger sig gå efter “säsongsbetonade ingredienser vackert presenterade i djärva och lekfulla smaker och valfria pålägg.” Som hennes Instagram-biografi säger, var varumärket “skapat av Giapo, kurerat av Cher.”

(Foto: Cherlato)

(Foto: Cherlato)

Cher var inte tillgänglig för en intervju men gjorde ett uttalande om sitt långsiktiga projekt, som hon har arbetat med i fem år och som syftar till att nå ut till massorna: “Det är gelatoen som får dig upp ur sängen vid midnatt. Det är ingen hemlighet att jag absolut…” Jag älskar glass och gelato. När jag provade Giapos Gelato på turné i Auckland, Nya Zeeland, var det det bästa jag någonsin smakat. När jag återvände till hans butik dagen efter hade han förberett alla smaker för mig att prova. Jag älskade dem alla. Giapo är verkligen glassens Michaelangelo.”

Här är alla smakerna, rankade efter antalet looks av Chers favoritdesigner, Bob Mackie, på en skala från ett till 10, för varför inte?:

Stracciatella Giapos sätt: 10 Bob Mackie utseende

Mina damer och herrar, Stracciatella Giapos väg av Cherlato.  (Foto: Instagram)

Mina damer och herrar, Stracciatella Giapos väg av Cherlato. (Foto: Instagram)

Såväl som sjöjungfrur är utan tvekan min favorit Cher-film, detta var min obestridda favorit bland hennes gelatos. Jag förväntade mig att det skulle vara chokladen men vaniljglassen här var det så krämig och rik och parat perfekt med den generösa portionen av äkta choklad som droppas på toppen. Jag hade provstorlekar på allt, men det slutade med att jag tog hem den här i full storlek.

Frukost på Cher’s Coffee & Donuts: 8 Bob Mackie Looks

Kaffeglassen i denna gelato är ett måste.  (Foto: Cherlato)

Kaffeglassen i denna gelato är ett måste. (Foto: Cherlato)

Sättet detta serverades på var riktigt gulligt. Vem skulle inte älska en munk med sin kaffesmak? Tjockleken på munken var ungefär halvvägs mellan en kakmunk och en Krispy Kreme. Jag trodde att det skulle gå bra på egen hand, men med gelatoen, utsökt! Själva glassen hade en intensiv kaffesmak och var också fantastisk på egen hand. Men munken blev en underhållande presentation som ligger mig varmt om hjärtat.

Choklad XO Cher: 8 Bob Mackie utseende

“Det är Chers favorit”, sa hennes partner i Cherlato. (Foto: Instagram)

Grazioli berättade för mig vid evenemanget, där han tackade alla för att de kom och umgicks med ett 20-tal reportrar och influencers, att detta var Chers personliga favorit. (Hon gillar också frukosten ovan.) Det som stod ut för mig var de knapriga chokladchipsen som strös över gelatoen. Det gav en stor knas och höll det från att vara för en anteckning.

SoCals kallaste avokado på rostat bröd: 7 Bob Mackie-utseende

Avokadotoast, någon?  (Foto: Instagram)

Avokadotoast, någon? (Foto: Instagram)

Vilken nyckfull upplevelse av en brunchrätt från LA som har varit en favorit i flera år! Liksom chokladen behövde avokadogelatoen ett kontrasterande inslag. Tänk på ströbrödet – ja, du läste rätt – som ger lite textur till brödet och, ja, brödet. (Alltid bra, eller hur?) Det påminde mig om en olivoljaglass jag åt lokalt, och det är en komplimang.

LA I Love You: 7 Bob Mackie-utseende

En vackert dekorerad påse Chers Cherlato.  (Foto: Cherlato)

En vackert dekorerad påse Chers Cherlato. (Foto: Cherlato)

Som de flesta platser i LA erbjuder Cherlato-lastbilen ett veganskt alternativ. I det här fallet kan man se på den fantastiska presentationen att det inte var en eftertanke. Till höger? Dina ögon slukar det innan du ens tar en tugga. Molnet är förresten både valfritt och ätbart. Gelaton under är citronaktig, till och med syrlig. Det är den typen av efterrätt som får dig att tro att det kanske inte är så svårt att bli vegan som du trodde.

Sluta! Kefir och kardemumma: 7 looks av Bob Mackie

Chers coola godsaker är trevliga att titta på.  (Foto: Cherlato)

Chers coola godsaker är trevliga att titta på. (Foto: Cherlato)

Uppenbarligen har denna smak det bästa namnet. Och samtidigt kunde man smaka på att alla smaker var fräscha som utlovat, och det var det så vacker, det fick mig inte att vilja gå längre. Den här chokladälskaren har varit tvungen att gå tillbaka till stracciatellaen, men för den som vill ha något lättare är den här eller LA I Love You ditt bästa val. Åtminstone för stunden.

Cherlato är tillgänglig via en lastbil som för närvarande cruisar runt Los Angeles.  (Foto: Cherlato)

Cherlato är tillgänglig via en lastbil som för närvarande cruisar runt Los Angeles. (Foto: Cherlato)

Cherlato-webbplatsen har ett schema för LA-kvarteren hon kommer att dyka upp i under nästa vecka eller så, och det verkar som om fler datum har lagts till.

Mitt råd är att köa om det parkerar nära dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *