October 1, 2023

Behandla arbetare som vuxna och de kommer att få jobbet gjort

<span>Foto: Brendan McDermid/Reuters</span>” src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/wkaZ_t.j0c2zpf6VeeLeIQ–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTk2MDtoPTU3Ng–/https://media.zenfs_guardian/guardian_8e6c/en/76c35/9eeeeeeeeeee/ 85f6 7d786e072e9″ data-src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/wkaZ_t.j0c2zpf6VeeLeIQ–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTkNgzen-Fs/en 9e7edc5f5e 68198c085f67d786e072e9″/></div>
</div>
</div>
<p><figcaption class=Foto: Brendan McDermid/Reuters

Vet du vad som är det värsta med att jobba för någon annan? Det är slöseri med tid.

För många år sedan arbetade jag för ett litet läkemedelsföretag. Jag slösade bort mycket tid. Jag var redovisningschef och rapporterade till företagets ekonomichef. Han var väldigt gammalmodig. Min arbetstid var 8:00 till 18:00 och jag förväntades vara vid eller nära mitt skrivbord hela tiden under denna tid. Min chef arbetade också samma timmar, ibland till och med längre. Han stannade tills vd:n gick för dagen och jag förväntades stanna tills han gick för dagen.

var jag upptagen Visst, mest. Men det fanns också många stunder då det inte var fallet. Ibland kunde jag ha lämnat jobbet mycket tidigare och spenderat tid med min familj. Det var på 1990-talet, så internet fanns inte ännu. Vi hade telefoner och det var lätt för mig att hålla kontakten. Tyvärr överensstämde det inte med företagskulturen – och absolut inte en hänsyn till min chef. Istället var jag tvungen att spendera otaliga dagar med att bara hänga runt på kontoret och bokstavligen vrida tummarna medan min fru och mycket små barn var hemma och väntade på att min chef skulle kalla det en dag. Vilket slöseri med tid.

Relaterad: Nej, startups står inte inför en “massutrotning” | genmarkörer

Tiderna har förändrats.

Detta enligt arbetsplatsförfattaren Minda Zetlin, som nyligen påpekade att trots en minskning av arbetstiden som rapporterats av Bureau of Labor Statistics, fortsätter arbetsgivarna att behålla och till och med försöka öka sina anställda. Enligt hennes åsikt återhämtar sig företagen fortfarande från den personalbrist som pandemin orsakat och hamstrar till och med anställda. Hon tror dock att den främsta orsaken till denna trend är att allt fler arbetsgivare inser vikten av sina anställdas balans mellan arbete och privatliv.

“Att ta sig tid att vila utanför jobbet och leva ett bra liv leder faktiskt till högre produktivitet och större framgång än att spendera oändliga timmar vid ett skrivbord”, skriver hon på Inc.com.

Alla som känner mig vet att jag har liten sympati för lata, klagande och “tyst uppsägande” anställda, inte bara för att deras attityd påverkar deras arbetsgivares insatser negativt, utan för att deras beteende – oavsett anledning – utgör stora utmaningar. Ledare vill omge sig med hårda arbetare som är stolta över att göra den ansträngning som krävs för att få sina jobb gjort. Det är de människor som är framgångsrika i sina jobb och i sina liv.

Men jag minns att jag satt på det där kontoret och “jobbade” när arbetet egentligen inte var nödvändigt. Min prestation blev lidande varje dag jag tvingades göra det. Om min chef hade tillåtit mig att spendera mer tid med min familj när det gick långsammare, skulle jag inte ha haft så dålig tid på jobbet när det var riktigt hektiskt. Om han hade insett vikten av min balans mellan arbete och privatliv, skulle han ha fått en mycket mer produktiv och gladare medarbetare. Resultatet? Jag lämnade det jobbet efter två år och startade mitt eget lilla företag. Och jag praktiserade vad Zetlin predikade.

Jag ber inte mina anställda att redogöra för sina timmar. Jag har inte ens ordinarie kontorstid för mitt företag. Allt jag bryr mig om är att de gör sitt jobb. När våra kunder är nöjda är jag nöjd. Om jag försöker nå en anställd och de inte är tillgängliga direkt, kan jag svara inom rimlig tid. Som serviceföretag – och som de flesta tjänsteföretag – tjänar jag mina pengar på fakturerbara timmar. Men jag kvoterar inte. Jag överlåter till mina anställda att bestämma när och var jag jobbar. De är vuxna. Du vet ditt ansvar.

Och när jag ser tillbaka på min tid på läkemedelsföretaget inser jag att det var därför jag var så olycklig. Jag blev inte behandlad som en vuxen. Jag tvingades vara någonstans, även om jag inte behövde vara där, eftersom min chef inte litade på att jag skulle göra mitt jobb på något annat sätt. Den bristen på tillit var anledningen till att jag lämnade. Och eftersom jag inte behandlar mina anställda på det sättet har mitt företag väldigt små intäkter. människor är glada

Det vardagliga arbetet har förändrats och arbetsplatsen är annorlunda. Antalet timmar dina anställda arbetar per vecka är meningslöst. Det viktiga är att de får jobbet gjort och tillför mervärde till ditt företag. Med denna attityd kommer du att få en mer lönsam verksamhet – och gladare medarbetare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *